Datum: 2017-05-05
Sträckning:
Dag 1: 336–>Holmtjärnsleden –>Strydalen
Dag 2: Strydalen –>Holmtjärnsleden–>336

Vintern lider mot sitt slut och innan jag beger mig ut på en roadtrip söderöver ska randoneeskidorna få gå ett sista varv i skäckerfjällen. Jag är en person som mottager naturens skiftningar med ett leende inför vad som komma skall men även med en viss sentimentalitet över vad som varit. Därav ter sig de sista rundorna för säsongen alltid som ett sorts bokslut för mig där jag i tanken stänger böckerna. Det finns naturligtvis snö en bra tag framöver för den som letar men för mig är detta sista rundan på skidorna för i år.  Turen bjöd på en glad norrman, romspetsat kaffe, blöt snö och tid att reflektera. Det tröga föret till trots fick Lill-anjeskutan och Mehkentjahke besök och naturligtvis blev det ett par repor nerför som även i avsaknad av hastighetsrekord fick mig att dra på smilbanden.  Hejdå snön! Vi ses nästa säsong.