Fler bilder längst ner

Datum: 2016-09-10
Sträckning:
Dag 1: Storulvån–>Sylarna
Dag 2: Storsylen (inställt pga oväder)–>Sylarna–>Blåhammaren
Dag 3: Blåhammaren–>Storsnasens topp (1463m, ej rösad)
Dag 4: Storsnasens topp–> Tväråklumparna (1409m, ej rösad)–>Getryggen (1382m, ej rösad)–>Storulvån

Allt jag behöver har jag med mig på ryggen.
Är det inte det bästa med detta livet ändå?
Att kunna ta ett avsteg från planen när andan faller på.
Nyfiken som ett barn som springer runt obehindrat och samlar intryck!

Tanken var att påbörja triangeln upp till Sylarna tillsammans med Johan och vårt hundsällskap Aragon och jag skulle därefter stilla toppbegäret genom att dag 2 bege mig upp på sylarnas toppar medan Johan begav sig hemåt.  Efter en soft kväll under tarpen bjöd natten och morgonen på väder som testade vår lägeruppsättning på riktigt och som definitivt satte stopp för min topptur. Så jag tänkte om och slog följe med mitt färdsällskap upp till Enkälen.
Jag surade dock ihop totalt då min nyimpregnerade skaljacka klappade ihop efter 5 minuters hällregn så jag gick mest och muttrade som en trött tonåring som tvingats gå på loppis med sina föräldrar istället för att åka till Emmaboda festivalen. Efter ett större koffeinintag fick jag ny fart mot Blåhammarens fjällstation. På denna station kan man tydligen möta aurora borealis genom bastufönstret om man har tur och efter en slaskdag som denna så kände jag för att byta torrfodret mot vad ryktet sade riktigt bra mat.  Ryktena besannade då det dukades upp tre rätters på Blåhammaren som var av mycket hög kvalitet. Där satt man i långkalsonger och åt fint med trevligt folk. Klart värt mörkeruppsättning av tältet denna kväll.

Vaknade till torr luft och sol med magen fortfarande nöjd över gårdagens kvällsmat. Taggad på toppar!
Vad fanns här i närheten? Runt snasahögarna fanns ett par så dit begav jag mig via Ulvåtjärn. Hittade inga leder uppför storsnasen från väster så det var back to basics och hitta en egen linje, en backuplinje om jag gick bet på den första och bege sig upp.
Galet vackert på toppen med magnifik vy över Ånnsjön.  Bestämde att det fick bli nattläger på 1463 meter med tältöppningen riktad för soluppgång nästa morgon.

Efter en storslagen soluppgång begav jag mig rakt söderut nedför storsnasen och uppför tväråklumparna där jag stötte på min första snö.
Tanken flög direkt iväg mot kommande vinter och vips så var jag uppe på toppen.
Tyvärr var Getryggens nordliga sida aningen för brant för utrustningsnivån denna dag så toppen nåddes från östlig sida och vidare ner från toppen via kammens sträckning till storulvån.

Äntligen stillat toppbegäret en aning.

Turtips:
Backwater maps
Kartapp i mobilen med Lantmäteriets Topowebb-karta som baseras på bl.a fjällkartan, terrängkartan och gröna kartan.
Kartorna funkar utan uppkoppling. Superbt!
https://backwatermaps.com/

MSR Presskaffe tillbehör
En kylig morgon behövs riktigt bra kaffe och då är man tacksam att det finns bra tillbehör till köket.
http://www.cascadedesigns.com/msr/stoves/stove-systems/windburner-coffee-press-kit/product

Klicka för större bilder: