Fler bilder längst ner

Datum: 2016-09-02
Dag 1:
Järpenbyn–>Fröå Gruva 15km
Dag 2:
Fröå gruva–>Skutan runt 22.50km

Efter förra veckans downhillolycka var jag orolig att min tid här i Åretrakterna skulle vara över innan de ens hade börjat. Lyckosamt nog så klarade sig min nacke sig och slutnotan slutade med ett nyckelben ur led (AC-Lux 3). Smärtsamt men hanterbart. Natursuget kickade snabbt in och jag kände mig tvungen att se hur bra det gick att vandra med axelproblematiken så satte fart från järpen sikte på att runda åreskutan. Packade ner min Warbonnet Hammock och en tarp och drog iväg. Från Järpenbyn mot Fröå gruva fick bli första benet. Första delen gick längs en ledningsgata och normalt hade jag inte ansett detta speciellt spännande men efter en vecka i läkbritsen höll jag på att få glädjefnatt så fort jag fick mjukt under kängorna. Hade mina nya Lundhags Jaure Mid på fötterna och var extra tacksam för dess greppförmåga då jag insåg att om jag skulle halka nerför vid något tillfälle och ta emot med högerarm så skulle jag bli liggandes kvar gnyende ett bra tag.

Fröå gruva bjuder på smått idylliska vyer runt dess vackra byggnader och anordningar bland annat en stånggång för överföring av kraft mellan vattenhjul till vattenpumpar. Kreativa innovationer måste jag säga. Hittade en fantastisk sovplats mellan två björkar med vy över hela gruvområdet. Hammock var ett perfekt val denna runda för axeln hade med all säkerhet ej pallat markläge.
Under natten kom regnet. Regnet som sedan var min följeslagare igenom hela dag 2.

Dag 2 kan sammanfattas på följande vis:
2.2 mil med gott om regn, gott om uppkörda leriga leder, gott om renkött, 1st klättersugen älg, 1st person dum nog att gå vara ute samma sträcka som jag, En fånigt glad Niklas. Axeln höll!

Klicka för större bilder: